© Reborn-Art Festival
Chef/owner, cenci (Kyoto)
Born in 1975 in Kyoto Prefecture, Ken Sakamoto traveled to Europe and encountered Italian cuisine while he was in college, prompting him to embark upon his vocation as a chef. After training at Il Pappalardo in Kyoto, Sakamoto moved to IL GHIOTTONE in Kyoto, which the chef Yasuhiro Sasajima opened in 2002. He was trained by Sasajima, serving as head chef at IL GHIOTTONE in the next nine years. In December 2014, he opened his own restaurant, cenci, in the Okazaki area of Kyoto. His dishes are complex in structure yet simple in taste, allowing diners to properly taste the ingredients. His new dishes created by utilizing his network of producers across Japan have attracted attention. His accolades include Gault & Millau’s Great Chef of Tomorrow and the Japanese Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries’ “Cooking Masters” in 2019 Bronze Award, and ninety-first place in Asia’s 50 Best Restaurants 2021.
開催概要
Reborn-Art Festival 2021-22
— 利他と流動性 —
【 会期 】
ー 夏 ー
2021年8月11日(水)~ 9月26日(日)
※ 休祭日 : 8月18日(水)、
9月1日(水)、 9月15日(水)
ー 春 ー
2022年4月23日(土)~ 6月5日(日)
【 会場 】
ー 夏 ー
宮城県 石巻市街地、
牡鹿半島(桃浦・荻浜・小積・鮎川)、
女川駅周辺
ー 春 ー
石巻地域
【 鑑賞時間 】
ー 石巻市街地エリア ー
10:00 ~ 17:00
(16:30最終受付)
ー その他のエリア ー
平日 10:00 ~ 16:00(15:30最終受付)、
土日祝・8月13日〜16日
10:00 ~ 17:00(16:30最終受付)
※施設、作品によって異なる場合があります
【 主催 】
Reborn-Art Festival 実行委員会
一般社団法人APバンク
【 共催 】
宮城県、石巻市、塩竈市、
東松島市、松島町、女川町
株式会社河北新報社、
東日本旅客鉄道株式会社 仙台支社
【 助成 】
令和3年度 文化庁
国際文化芸術発信拠点形成事業
【 後援 】
TBC東北放送、OX仙台放送、ミヤギテレビ、
KHB東日本放送、エフエム仙台
【 特別協力 】
Reborn-Art Festival 石巻実行委員会
【 協力 】
FSX株式会社
石巻専修大学
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2021年6月22日時点のものです。
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